2015. augusztus 23., vasárnap

A gyöngyözés kikapcsol, tény. De még ezen belül is egy nyugalom-sziget a tászli/gyöngygallér fűzése, számomra legalábbis biztosan. Van valami relaxálóan monoton abban, hogy a motívum kétszeri-háromszori ismétlése után már kb oda sem kell figyelni, jön magától. Számomra ez is filmnéző-munka, akár a horgolás. (Nem mintha nem ügyködnék rendszeresen filmezés közben...)
Ezeket a csodás zöld gyöngyöket a Tűzgyöngyben szereztem, ők is már vártak egy ideje a sorsukra, most eljött az idejük.
Maga a lánc  ezzel a helyes, szívecskés gigakapoccsal záródik.
46 cm hossz és 3 cm szélesség a méret (plusz a szerelékek).
Azon a bizonyos közösségi oldalon, abban a bizonyos gyöngyös ki-mit-tud csoportban volt ez a minta feladat, s habár eddig csak passzívan figyelgettem a többi leányzó működését, ezúttal muszáj volt beszállnom, nem tudtam ellenállni ennek a mintának : )
...pláne ezeknek a sárga picasso rulla gyöngyöcskéknek...

Az egész fülbevaló 5 cm hosszú + akasztó, s a szélső kis szerelőkarikákkal együtt mindössze 3,5 cm széles.

2015. augusztus 21., péntek

Kedvesemmel tegnap esküvőn jártunk, s ez a gigamedál kísérte a királykék tunikát, ami rajtam volt. Igazi utolsó pillanatos darab, reggel elkezdtem, majd miután befejeztem, elkészülődtünk és indultunk is : )
A körbevarrt ovális töltelék barátnőm régi, nem hordott ékszerei közül egy medál, így lett egy medál a medálban.
A hossza az akasztó nélkül 11,5 cm, azzal együtt 12,5-13,5 cm, attól függ, milyen vastag láncra akasztjuk. A legszélesebb pontja 4,5 cm.

Természetesen nem lehetett fülbevaló nélkül teljes az összeállítás, így felvettem hozzá egy pár napja készen levő kis bedugós fülbevalót - nem is értem, hogy ezt még miért nem töltöttem fel...
Egyszerű, négyszögletes peyote delicával és egy kis díszítéssel, picivel szélesebb 1 cm-nél, emlékszem, a nagy kánikulában fűztem - egy kis hűtésként. Azért is lett jégkockán fotózva : )

2015. augusztus 2., vasárnap



Ez a szett a csodás színű márványos avokádó gyöngyökből alakult. A medál és a fülbevaló bázisát a kalados megjelenésű képjáspis kabosonok és golyók adják.
Mind a medál, mind a fülbevalók gyöngyhímzéssel készültek, hátuljuk az alapot is képező filcanyag.
A fülbevaló akasztó nélkül 5 cm, azzal együtt pedig 7 cm, s 3 cm a legszélesebb pontján.

A medál maga 5 cm hosszú, akasztóval együtt 7,5 cm, míg szélessége 3-3,5 cm.
A dupla, spirális lánc sárgaréz szerelékekkel záródik, kapocs nélkül 43 cm, plusz 6 cm-t bővíthető a lánchosszabbítóval.
A lánc medál nélkül is egész mutatós ám ;)