2016. január 28., csütörtök

Elegáns irizáló Toho kásákból készült ez a karkötő St. Petersburg technikával. Kedvenc színem ez, csak sajnos fotózhatatlan, főleg ebben a téli szürkeségben :(
A karkötő delfinkapoccsal záródik, teljes hossza 19 cm, szélessége pedig 3cm.

2016. január 22., péntek

Háromszög-szett, nyaklánc és gyűrű párosítás tojáshéj és bézs Toho kásagyöngyökkel, Magatamával a szélén. A gyöngyök színe alig különbözik, a minta sajnos a képen nem is igazán látszódik, élőben viszont a matt alapon finoman csillan a fényes bézs rajzolat.
A medál szélessége 7 cm, hossza 6,5, a teljes nyaklánc összesen 49 cm hosszú. A gyűrű-háromszög oldalai 2,5 centisek.
Gyűrű-fülbevaló szett készült arany színű csiszolt cseh kásagyöngyökkel. Régóta gondolkodtam ezen a fülbevaló-ötleten, s nagyon örülök, hogy sikerült nagyjából úgy, ahogy elképzeltem : ) A jobb alsó sarokban látszik, mire gondolok, egy kicsit zárójel-alakú a gyöngyök különböző mérete miatt.
A fülbevaló bedugós alapja és a gyűrűalap szintén sárgaréz.
Méretek: füli: 1x2 cm; gyűrű: 2x2 cm

2016. január 18., hétfő

Tavaszváró levelibéka-színű szett a mostani. Bogyós fülbevalók óriásakasztókon és hosszú horgolt lánc, mely akár nyakláncként, akár karkötőként is viselhető, attól függően, ki hova szeretné :)
A horgolmány hossza 120 cm, a bogyók átmérője 1,5 cm, a füli teljes hossza 7 cm

2016. január 9., szombat

Igazi finom, nőies szett készült nemrég egy orosz oldalon talált minta alapján matt és fényes ceylon light ivory, azaz ceyloni világos elefántcsont színű gyöngyökkel :) Középen cseh cseppek lógnak, ugyanezek kaptak szerepet a gyűrűnél is.
Az 5 cm hosszú medál egy 46 cm hosszú láncról lóg, a fülbevalók pedig akasztóval együtt 5 cm hosszúak. A gyűrű átmérője kb 2,5 cm.
A napokban egy este alakult a kezeim közt ez a fülbevaló. Elég feltűnő darab, az akasztójával együtt 7,5 cm hosszú és 4 cm széles. Állítólag gitárpengetőre hasonlít az alakja... :)

2016. január 8., péntek

Igazi téli, hűvös szett készült a napokban. Türkiz minden mennyiségben! Miyuki és Toho gyöngyök felhasználásával, a végeken préselt lüszteres cseh cseppekkel.
A lánc összesen 46 cm hosszú, plusz 5 cm a hosszabbítóval, a "medál"-része 3,5 cm hosszú.
A fülbevalók akasztóval együtt 7 cm hosszúak, legszélesebb pontjukon 2 cm szélesek.
A fülbevaló mintája ITT.
Ez a csuda karkötő rendelésre készült karácsonyi ajándéknak. Fényes és matt fekete gyöngyök és lecsék, finom rózsaszín gyöngyök és cseppek felhasználásával alakult a darab. A filc alap és szintén filc hátulja között fém merevítő lap adja a tartást.
Ismét az imádott picasso-gyöngyökből készült ez a lógicás lánc. Az elkészülte utáni másnapon gazdára is talált :)
Különböző méretű CRAW kockákat applikáltam sárgaréz láncra, a teljes hossz 45 cm lett.

2016. január 3., vasárnap

Íme, egy kb 3 hónapos horgolmány kapott tegnap este tulipános kupakot, ma pedig bejegyzést. Sajnos a fotó hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis a gyöngyök leginkább korallpiros színűek, ám ezt ebben a téli ál-napsütésben nem lehet visszaadni... :(
Azt még nem említettem, hogy a lánc maga gigahosszú, összesen 136 cm. Akár nyakláncként, akár csuklóra tekerve karkötőként is hordható. (Az én csuklómon 7x és körül.)
Apró kis rombuszos szett szerepel az idei év első bejegyzésében. A minta a ki-mit-tud csoport egyik aktuális feladata, mihelyst megláttam, rögtön meg is fűztem :)
Ha azt mondtam, apró, nem túloztam, a medál 2,5x1,7 cm egy 52 cm hosszú finom, vékony sárgaréz láncon. A fülbevaló pedig 1.5x1.3 cm szintén sárgaréz, bedugós alapon.